De Trends 2018 voor webdesign


Maak je website mobiel voor Desktop, Tablets en Telefoon
Al jarenlang zien we een stijging van bezoekers die via een mobiele telefoon het internet op gaan en websites bezoeken. In de eerste helft van 2018, zal Google zijn nieuwe Mobile First Index introduceren. Deze hecht meer belang aan de mobiele versie van jouw website door deze als eerste te laten zien in de zoekresultaten. Dit betekent dat jouw website een mobielvriendelijk ontwerp moet hebben.


Google en Bing geven de voorkeur aan responsive design: dit houdt in dat het formaat van je website zich automatisch aanpast op tablets en smartphones. Hierdoor wordt je website altijd perfect weergeven, en hoeft men niet meer in- en uit te zoomen om teksten goed te kunnen lezen. Live zien? Neem een kijkje op viziwebsite.nl

•    Alle linkwaarde stroomt naar één URL, wat beter is voor je (mobile) SEO.
•    Je loopt geen risico op duplicate content.

•    Content slechts eenmaal in je CMS te gieten, niet appart voor alle apparaten

•    Je hoeft geen redirects te implementeren.

Naam  
E-mail  

Vindt je dit bericht interessant en wil je regelmatig zulke berichten via e-mail ontvangen? Schrijf je hieronder in!

Geen idee hoe je huidige website überhaupt oogt op smartphones en tablets? Ga naar Screenfly, vul je URL in, klik op GO, selecteer een tablet of smartphone en je ontdekt hoe mobiele bezoekers je website zien.

 

Dynamische rasterlay

Dynamische rasterlay -outs zijn een eenvoudige manier voor webdesigners om alle elementen van webpagina’s samen te voegen. Elke pagina krijgt een eigen indeling en het navigeren verloopt eenvoudiger. De informatie wordt gebundeld in verschillende kaders op een pagina, staat vaak in een lijst of een grid en heeft een duidelijke structuur. De inhoud van zo’n pagina is hierdoor zeer snel scanbaar en werkt goed samen met responsive design. Deze manier van vormgeven is niet nieuw, maar wordt nu steeds meer toegepast in websites. Vizicom is gemaakt in grid lay -out.

 

Vetgedrukte kopteksten en felle kleuren
De trend is om kopteksten steeds groter en vetter op de pagina’s te plaatsen in een opvallend lettertype. Vetgedrukte lettertypen helpen bezoekers zich te concentreren op jouw inhoud, terwijl de witruimte het gemakkelijker maakt om te lezen en door te bladeren. Samen vormen ze een perfecte aanvulling. Omdat mensen meestal maar een paar seconden besteden aan de webpagina, moet je hun aandacht trekken met opvallende, felle kleuren. Het doel is om een gemakkelijke en plezierige ervaring te creëren voor de gebruiker om hen zo lang mogelijk op jouw site te houden en hen uiteindelijk om te zetten in betalende klanten. Vizicom is opgemaakt in vetgedrukte kopteksten en felle kleuren

 

Video en animatie

Storytelling máákt moderne marketing. De beste vorm om een verhaal te vertellen is met bewegend beeld. Daarom zie je steeds meer video en animatie verschijnen op websites en social media. Je kunt animatie maken om jouw product of dienst te presenteren, maar ook om uitleg te geven over het gebruik ervan. Wil je een sfeer neerzetten of een ervaring delen? Dan is bewegend beeld met geluid het beste medium.

 

Minder foto’s, meer infographics

Je ziet steeds meer illustraties op websites in plaats van foto’s. Infographics zorgen dat bezoekers in één opslag zien waar een tekst over gaat. Het kan tekst versterken of extra informatie geven. Bijvoorbeeld in de vorm van een grafiek. Stockfoto’s verliezen terrein, ingewisseld voor illustraties of zelf of professioneel gemaakte foto’s op locatie.

 

Klaar voor 2018? Eenvoudige, maar krachtige websites

In 2018 ligt de focus hoofdzakelijk op het ontwerpen van eenvoudige, maar krachtige websites. Maximaal geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, sterk gericht op gebruikerservaring. Deze sites bieden nieuwe soorten van stijlen en technologieën. Is jouw website klaar voor 2018? Weet je het niet zeker of heb je hulp nodig om jouw website weer bij de tijd te brengen? Neem dan contact op met Viziwebsite.nl